Walk of Fame - wandeling

De Walk of Fame wandeling is de perfecte manier om Olen en zijn karakter te leren kennen. Je komt er meer te weten over zijn legendarische stadsfiguren en de waardevolle gebouwen (waaronder de Sint-Martinus Pastorie).

Download hier het gpx bestand dat je wegwijs zal maken en de pdf waarin je waardevolle informatie terugvindt over de plekken die je onderweg zal tegenkomen.

 

olen_potten_marktplein2020803_60055296_o_0
large_im

Wandelen met wandelknooppunten

Via de website van wandelknooppunt kan je zelf eigen wandelroutes samenstellen aan de hand van knooppunten. Met de tool ‘routeplanner’ kan je aanduiden via welke knooppunten je wilt wandelen.

Voor wandelingen in Olen open je de routeplanner. Daarna zoek je linksboven op de kaart naar ‘Olen’. Hierna kan je jouw knooppunten aanduiden en zo een eigen wandeling uitstippelen.

Tip: misschien is de Sint-Martinus Pastorie de perfecte eindhalte voor jouw wandeling?

De routeplanner vind je hier.

Mountainbiken

Op ongeveer 500m van de Pastorie is er een mountainbike startpunt bij het Domein Teunenberg. De route bestaat uit vier lussen en komt aan een totale lengte van 41,5 km.

Via deze route ontdek je een goed aantal Olense pareltjes. Zo rijd je langs ‘het fabriek van Olen’, de bossen van Teunenberg en het fenomenale sluizencomplex.

Meer info over de parcours en de verhuur van de fietsen vind je hier.

mountainbike
olensbroek

Het Olens Broek

Het Olens Broek is een prachtig natuurreservaat. Het domein beschikt over een aangelegd wandelpad met verschillende wandelknooppunten. Er kan ook steeds contact opgenomen worden met een gids van Natuurpunt. Een wandeling die voor een stuk door het Olens Broek komt is de ‘wandeling Koperdorppad’. Zo kan je perfect genieten en kennis maken met de natuur in de Olense Netevallei.

Nieuwsbrief Olen

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwsfeiten over de activiteiten in Olen?

Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van de Olen.

olen logo