De Berg- en Neteroute - Fietsen

De Berg- en Neteroute is de perfecte manier om het authentieke Kempen en zijn karakter te leren kennen. Deze route brengt je langs twee blikvangers van de regio, namelijk de ‘berg’ van Heist-op-den-Berg en de fraaie vallei van de Grote Nete. Ook zal je tijdens dit traject langs het tijdelijk prachtig versierde kasteel van Hof Ter Laken fietsen.

Het basistraject is een route van 59,3 km, maar er is ook keuze voor twee verkorte trajecten van 30 en 38 km. Alle informatie over de bewegwijzering en de startplaats vind je hier terug.

 

Hof Ter Laken - Wandelen

Het gehele 30 ha domein van het Hof Ter Laken is toegankelijk voor wandelaars die zich even terug willen verenigen met de natuur. Sinds 2018 is het park verworven door Kempens Landschap en de gemeente Heist-op-den-Berg. Zij hebben sinds toen al heet wat beheerwerken verricht om het kasteel terug in zijn glorie te herstellen. Kom zeker eens een kijkje nemen naar het prachtige domein.

Ook kan je dit domein met de fiets betreden, echter is alleen de hofdreef toegankelijk voor hen. Meer informatie over het Hof Ter Laken vind je hier terug.

Toerisme Heist-op-den-Berg

Voor zij die graag hun eigen uitstap willen plannen in de streek kunnen het beste terecht bij de Toeristische dienst van Heist-op-den-Berg. Deze is elke weekdag geopend van 10 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17 uur.

Postweg 6, 2200 Heist-op-den-Berg
015 46 15 82
Toerisme@heist-op-den-berg.be

logo toerisme
schaatsbaan 2

Die Swaene - Schaatsbaan

Voor zij die een leuke uitstap zoeken met het gezin in de buurt kunnen ook altijd terecht bij de schaatsbaan van Heist-op-den-Berg. Elke dag is de schaatsbaan geopend voor jong en oud! Alle informatie kan je hier terugvinden.