Boat BQ

Boat BQ

Beleef een unieke gastronomische BBQ-ervaring op het water.

Bij Boat BQ krijg je de kans te dineren in jouw bubbel. Geniet van de gezellige, twee uur durende vaarsessie in jouw eigen veilige bubbel! Jij hebt zelf de controle over onze unieke elektrische Boat BQ. Kies zelf welke richting je vaart, terwijl je door een prachtige groene omgeving gaat. Koken doe je lekker zelf met overheerlijk BBQ-vlees en verse groentjes! Ideaal voor dé perfecte zomeravond in de Kempen.

Klik hier voor meer informatie.

Heiberg - Snepkensvijver

In de Snepkensvijver-Heiberg gaan moeras, heide en bos hand in hand. De stad Herentals heeft op deze prachtige locatie een wandeling uitgestippeld die je langs de mooiste plekken van de Heiberg, het lavendelven en de Snepkensvijver leidt. Wist je trouwens dat de Snepkensvijver een van de oudste natuurreservaten van Vlaanderen is? De kaart en de routes voor deze mooie wandeling kan hier terugvinden.

snepkensvijver
peertsbos

Peertsboswandeling

Het Peertsbos is een ideaal familiebelevingsbos. Het is een aantrekkingspool voor al wie op zoek is naar rust en natuur, vlakbij het stadscentrum van Herentals. Binnen het gebied, dat zo maar even 200 ha groot is, zijn er twee prachtige wandelingen uitgestippeld waar je meteen tot rust kan komen: een grote en een kleine wandeling. Door deze keuzemogelijkheid is het Peertsbos toegankelijk voor jong en oud. Om jezelf te kunnen oriënteren in dit prachtig stukje natuur kan je het wandelplan hier downloaden. Voor meer informatie kan je de uitgebreide brochure hier downloaden.

Kindervertelwandeling De Peestekers

De kindervertelwandeling over De Peestekers is een wandeling die gericht is op gezinnen met kinderen van 5 tot 10 jaar oud. Een ontspannende wandeling waarbij je meer te weten komt over het verhaal waarom de Herentalsenaren de Peestekers worden genoemd.   Meer informatie over de wandeling vind je hier. Je kan steeds reserveren via toerisme@herentals.be of telefonisch op het nummer 014 21 90 88.

ontdek-he
large_im

Wandelen met wandelknooppunten

Via de website van wandelknooppunt kan je zelf eigen wandelroutes samenstellen aan de hand van knooppunten. Met de tool ‘routeplanner’ kan je aanduiden via welke knooppunten je wilt wandelen. Voor wandelingen in Herentals open je de routeplanner. Daarna zoek je linksboven op de kaart naar ‘Herentals’. Hierna kan je jouw knooppunten aanduiden en zo een eigen wandeling uitstippelen. Tip: misschien is Kasteel Le Paige de perfecte eindhalte voor jouw wandeling? De routeplanner vind je hier.

Historische stadswandeling

Herentals is de historische hoofdstad van de Kempen. Met jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland is Herentals een populaire toeristische trekpleister. Wandel van de Lakenhal naar de Zandpoort om vervolgens naar de Bovenpoort te gaan. En wie weet leidt deze wandeling je ook wel langs Kasteel Le Paige? Blijf op de hoogte van alle bezienswaardigheden aan de hand van de brochure van de stad Herentals. Wil je de historische binnenstad verkennen? Je kan de gratis brochure met wandelplan en extra info hier downloaden.

Le Paige
fietsen

Fietsen

Houdt u van een stevige fietstocht? Dan kan u gebruik maken van één van onze routes of uw eigen route uitstippelen door het het groene hart van de kempen met gebruik van het fietsknooppuntennetwerk.

Bent u eerder een gelegenheidsfietser, dan kunt u de themaroute het groene Neteland fietsen. Deze lus van 78 kilometer (met verkortingen van 58 en 34 kilometer) brengt u langs de mooiste plekjes van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar. Meer info over de verschillende routes vind je hier.

Mountainbiken

Op ongeveer 400m van De Hut werd een prachtig bewegwijzerd mountainbikeparcours aangelegd. Het volledige traject is 38 km lang en werd opgesplitst in drie kleinere delen. Het parcours loopt over een beboste duinenrug wat wil zeggen dat de nodige heuvels, los zand en bomen aanwezig zijn om je eens goed uit te leven. Meer info over de parcours en de verhuur van de fietsen vind je hier.

mountainbike
baskwadder

Brouwerijbezoek

Gestart als hobbybrouwers in 2000 en sinds 2015 eigenaars van een echte brouwerij. Brouwerij Leysen is een ambachtelijke brouwerij die bierliefhebbers van lekkere en toegankelijke bieren wilt voorzien. Heb je ook eens zin om een charmante brouwerij als deze te bezoeken? Of wil je gewoon graag eens een lekkere Baskwadder drinken? Reserveer dan hier een moment voor een rondleiding doorheen de brouwerij. Een culinaire hoogdag! Eerst een brouwerij bezoek en nadien een diner bij Bubble BQ!   Let op: een rondleiding bij brouwerij Leysen gaat pas vanaf minstens 6 personen. Reserveren is noodzakelijk.

Hidrodoe

Hidrodoe is een interactief doe-centrum met water als centraal onderwerp in het Netepark in Herentals. Het is geen echt museum in de strikte zin van het woord, maar het is een echt doe-centrum waar de bezoeker overal mag aankomen en zelf mag experimenteren. Hidrodoe is de perfecte educatieve gezinsuitstap. Momenteel is het centrum gesloten omwille van COVID-19. Meer info over de openingstijden en de tarieven vind je hier.

hidrodoe
Logo_UiTinNeteland

De Uit-kalender

Voor een uitgebreide agenda over wat er te doen is in Herentals kan je steeds terecht op deze link.

Nieuwsbrief Stad Herentals

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwsfeiten over de activiteiten in Herentals? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief van de Stad Herentals.

stad herentals
Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen

In de prachtige vallei van de Nete, op de flanken van de Kempische heuvelrug, vind je Sport Vlaanderen Herentals. Het moderne omnisportcentrum ligt deels in recreatiegebied, deels in natuurgebied. Je vindt er een heel uitgebreid en gevarieerd aanbod van sport- en recreatiemogelijkheden en comfortabele verblijfsaccommodaties.

Van sportkampen, sportklassen en sportweekends tot stages, schoolsportdagen en topsport: er is voor ieder wat wils.

Voor meer informatie, neem zeker eens een kijkje op de website van Sport Vlaanderen!

Audiowandeling 'Geritsel en Gefluister'

De audiowandelingen van Kempens Karakter bieden een leuke en informatieve wandeling aan voor jong en oud. Je kan de app ‘izi.TRAVEL’ makkelijk downloaden op je smartphone via onderstaande QR-codes en starten aan de wandeling. De wandeling zelf is 4,2 km lang en begint aan het einde van de Vosselaarsebaan in Herentals. De app toont op verschillende momenten tijdens de wandeling leuke weetjes, afbeeldingen en luisterfragmenten. Je kan deze wandelingen uitoefenen tot en met 30 oktober 2022.   Meer informatie over dit initiatief en toekomstige projecten van Kempens Karakter vind je hier.

Geritsel-
Stek_wijs

Kinderzoektocht

Met Stek en Stip op stap door Herentals. De figuurtjes Stek en Stip leiden de kinderen door het stadscentrum en prikkelen hen met leuke denk- en doe-opdrachten. De tocht vertrekt aan de dienst toerisme en neemt u mee langs de vernieuwde parken en mooie plekken in het stadscentrum. De tocht is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud. Jongere kinderen kunnen zeker ook deelnemen mits een beetje hulp (voorlezen) bij de opdrachten. Tickets kan je kopen bij de dienst toerisme en bij Hopper Jeugdverblijf De Brink.   Meer informatie over de kinderzoektocht vind je hier.

Donkey-DO

Tot rust komen op het ritme van de ezels. Als mensen de ezels van Donkey-DO zien, komen ze allemaal tot dezelfde reactie. Ze lachen. Of het nu door hun uiterlijk, hun gedrag of hun karakter is, de ezels van Donkey-DO maken de mensen blij. Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar de wondere wereld van de ezel? Kom dan zelf zeker eens kennis maken. Donkey-DO organiseert leuke ezelwandelingen voor jong en oud. Worden de kinderen na verloop van tijd een beetje moe? Geen probleem, ze mogen op de rug van de ezel zitten! Voor meer informatie kan je hier terecht.

donkey do